A H-Penta Kft. eszközbeszerzése

A H-Penta Kft versenyképesség növelő beruházása a GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00900 projekt keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

Ahhoz, hogy korszerű, versenyképes termékkel lehessünk jelen a piacon szükséges, hogy a gyártási feltételeinket folyamatosan fejlesszük, a kor igényeinek megfelelően. Pályázatunkkal a korábban megkezdett technológiai modernizációnk folytatattuk, a célunk, olyan új eszközök, technológiák bevezetése volt, melyekkel korábban nem rendelkeztünk.

A pályázat keretében az alábbi eszközöket vásároltuk:

  • 1 db HSA-323EAY CNC portál megmunkáló központ
  • 1 db HCMC-1100 CNC megmunkáló központ
  • 1 db ROMI GL-280M ferdeágyas CNC eszterga
  • 1 db ROMI C510 vegyes üzemű CNC eszterga

A H-Penta Kft fő termékei közé tartoznak különböző hegesztett és forgácsolt acélszerkezetek, ezért a forgácsoló üzemünk fejlesztésével a biztosítani kívánjuk, hogy a forgácsolt alkatrészeink a kellő pontossággal készülhessenek el, melyhez elengedhetetlen a megfelelő korszerű forgácsoló háttér biztosítása.

A gépvázak, karok és egyéb szerkezeti elemek hagyományos gépeken történő gyártásának ideje lejárt. A termékek ára, az átfutási idő rövidsége, a kapacitás és a megkívánt pontosság, az elvárások a CNC megmunkálás irányába tereli a gépi megmunkálásokat. Gépcsomagunkba az előre nem pontosan tervezhető beszállítói elvárások elérése érdekében az univerzális megoldások felé tereltük beszerzéseinket. A GL-280M esztergagép tekintetében az egy felfogásban történő esztergálás és a hajtott szerszámokkal történő fúró, maró feladatokkal a munkadarabok egy gépen való elvégezhetőségével egy versenyképes megoldást céloztunk meg, míg a C510 vegyes üzemű berendezés esetében a nagyméretű egyedi alkatrészek forgácsolása megoldható akár CNC programozással, akár manuálisan a sorozat nagyságától függően. A HSA-323EAY 3+2 tengelyes portálgépen ötoldalas megmunkálások kivitelezhetőek egy felfogással.
A HCMC-1100 4 tengelyes függőleges megmunkáló központ kiválóan alkalmas a közepes és kisméretű alkatrészek marási feladatainak ellátására.

Az új korszerű berendezések üzembe helyezésével a gyártásunk rugalmassága is növekedik, ami számunkra elsődleges szempont, mert jó ideig az egyedi és kissorozatú gyártásra kell számítanunk úgy a beszállítói üzletágban, mint a saját gyártásban.

A projektre 29,67%-os támogatás keretében 49.996.869 Ft támogatást nyertünk el.

A projektet 2018.08.28-án fejeztük be.


A H-Penta Kft versenyképességének növelése innovatív technológia beszerzése által

A H-Penta Kft versenyképesség növelő beruházása a GINOP-2.1.8-17-2017-00618 projekt keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

Ahhoz, hogy korszerű, versenyképes termékkel lehessünk jelen a piacon szükséges, hogy a gyártási feltételeinket folyamatosan fejlesszük, a kor igényeinek megfelelően. Pályázatunkkal a korábban megkezdett technológiai modernizációnk folytatattuk, a célunk, olyan új eszközök, technológiák bevezetése volt, melyekkel korábban nem rendelkeztünk.

A pályázat keretében az alábbi eszközöket vásároltuk:

  • 3 db Demmeler Eco Line hegesztő és összállító asztal
  • 1 db Kaiser Sistemas – RM 100.2 horizontális centírozó gép
  • 1 db  Av-R-jet 1500 alkatrészmosó berendezés
  • 1 db 20W Fiber Laser jelölő berendezés

A H-Penta Kft fő termékei közé tartoznak különböző hegesztett és megmunkált acélszerkezetek, ezért a lakatos összeállító üzemünket fejlesztésével a biztosítani kívánjuk, hogy a megmunkálandó hegesztett szerkezetink a kellő pontossággal készülhessenek el, melyhez elengedhetetlen a megfelelő korszerű lakatos összeállító háttér biztosítása. A pályázati eszközök beszerzésével a különböző szerkezetek összeállítási pontossága nagymértékben növelhető. Termékeink meghatározó része magas fordulatszámon forgó részegységekből épül fel, ezeket az egységeket üzembe helyezés előtt ki kell egyensúlyozni. A centírozó berendezés segítségével ezeket a feladatokat magunk is el tudjuk végezni külső segítség nélkül. A berendezés segítségével nagymértékben tudjuk növelni rugalmasságunkat, a kiegyensúlyozásokat hatékonyabban lehet ellenőrizni, ezzel is növelve berendezéseink üzembiztonságát, megbízhatóságát. Napjainkban egyre több megrendelő megköveteli a beszállított alkatrészek, részegységek korszerű jelölését, egyedi azonosíthatóságát, melyet korszerű jelölő berendezéssel tudunk biztosítani: A precíz szerelési munkálatok biztosításához elengedhetetlen a forgácsolt alkatrészek szakszerű megtisztítása. Erre a feladatra helyeztünk üzembe egy korszerű alkatrészmosó berendezést, mellyel környezetbarát módon lehet eltávolítani az alkatrészekről a különböző kenő- és hűtőfolyadékok maradékait, a furatokban maradó esetleges fogácsokat.

A projektre 50%-os támogatás keretében 14.893.570 Ft támogatást nyertünk el.

A projektet 2018.08,28-án fejeztük be.

H-Penta_tábla.jpg

 

Speciális anyagok vágására alkalmas multifunkcionális fűrészgép fejlesztése

Projektünk a GINOP-2.1.2-8.1.4-16-2018-00581 projekt keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

A projektünk célja egy olyan, speciális, a korszerű anyagok megmunkálására alkalmas multifunkcionális fűrészgép fejlesztése volt, mely a normál, szerkezeti acélok darabolásán túl innovatív módon képes különböző nagy kopásállóságú, növelt folyáshatárú, speciális előnemesített, hőkezelt acél anyagok pontos méretre történő darabolására.  A fejlesztési folyamat során darabolástechnológiai teszteket és különböző szalagmegvezetési kisérleteket végeztünk a lehető legoptimálisabb megoldás kiválasztása érdekében.

A projekt során a technológiai kisérletek eredményeinek figyelembevételével elkészítettük  a multifunkcionális fűrészgép prototípusát.

A projektet 2021.03.30-án fejeztük be.